Så har jeg fået opereret mine kæber!

Hvorfor har jeg fået en kæbeoperation?

Godaften <3 Efter mit indlæg tidligere idag (LÆS HER) omkring de første par dage efter min kæbeoperation i onsdags, så har jeg fået virkelig mange beskeder omkring hvorfor jeg har fået lavet en kæbeoperation. Jeg har egentlig lavet ret mange indlæg om det, men nu kommer der så lige endnu et. Jeg har altid haft rigtig meget hovedpine, og en dag var jeg så inde ved tandlægen hvor hun spurgte om mit hoved tit gjorde ondt – og der sagde jeg jo så ja. Så sagde hun at jeg burde tage ned forbi tandreguleringshuset fordi at hun kunne se at mine tænder og kæbe ikke stod ordenligt og det kunne godt være at det var de to ting der skyldtes min evige hovedpine. Jeg fik så bestilt en tid, efter noget tid kom jeg derned. Tandlægen kiggede på mine tænder i 2 sekunder nærmest og med det samme sagde han – “ja, du skal have bøjle på og have en kæbeoperation”. Selvfølgelig skulle sygehuset lige godkende det først, men altså han henviste mig dertil, hvis jeg selvfølgelig også selv ville. Så jeg blev henvist til sygehuset, (jeg valgte selv Odense da ventetiden her i Esbjerg var for lang), og efter noget tid kom jeg til tjek der. Jeg snakkede med en kirurg (også ham der opererede mig i onsdags), og han var enig i at jeg skulle have rettet mit bid og mine kæber hvis jeg også selv ville, og det ville jeg jo som sagt gerne. Så et par måneder senere startede jeg ud med at få togskinner på alle tænderne, og dem har jeg så haft på i et halvandet år nu, og nu har jeg så fået min store kæbeoperation. Jeg har stadig bøjle på, men den ryger forhåbentlig om et par måneder eller et halvt års tid. Men det der er med mine kæber, det er at min overkæbe er for smal, og derudover så er den stoppet med at vokse før tid, så derfor har den ikke passet til min underkæbe som jo så var længere fremme. Det gjorde at mine tænder havde nærmest lagt sig ned inde bag ved, og mit bid var egentlig helt fucket samtidig med at jeg jo så havde underbid. Jeg har aldrig selv lagt mærke til de ting før jeg fik det at vide af nogle der har forstand på det, men nu kan jeg tydeligt se det når jeg ser på billeder fra før af. Men ja, det er så grunden til min operation – mine kæber havde simpelthen ikke vokset korrekt og mine tænder stod heller ikke korrekt. Hele det her bøjle og kæbeoperations forløb tager sin tid, men jeg er sikker på at det nok skal blive godt når det er færdigt 🙂
operation-2
Her er der lige lidt flere skrækkelige billeder fra de dage på sygehuset hvor hævelsen var værst haha. Se mig lige. Hvad lignede jeg ikke lige 😛 Mine veninder skrev at det lignede at jeg havde været i et trafikuheld eller fået en masse tæsk med bat osv. og jeg kan ærlig talt kun give dem ret – kønt var det ikke. Men allerede nu så er det blevet meget bedre. Hvis I læste mit indlæg tidligere idag (LÆS HER) så er det sidste billede i det indlæg fra igår, og der kan man jo se at hævelsen er faldet en hel del i forhold til her f.eks. Anyway – ikke for at skræmme Jer – for jeg ved at der er andre derude der også skal igennem det samme eller måske er blevet tilbudt sådan en operation her, og altså jeg er glad for at jeg har gjort det selvom at jeg var så bange inden operationen og selvom at dagene efter har været et rent helvede… Jeg er sikker på at det nok skal blive rigtig godt efterfølgende og at jeg ikke vil fortryde det 🙂 For mig handlede det også meget om at min hovedpine virkelig har ødelagt meget for mig, nogengange så var det eneste jeg kunne at ligge mig til at sove fordi det gjorde så ondt – og jeg håber at den smerte forsvinder med den her operation. Nu passer kæberne jo hvertfald sammen i modsætning til før 🙂

10 kommentarer

 • Camilla

  Det er helt sikkert det værd! Jeg blev opereret d. 20 december sidste år og tiden efter er super hård, men 100% det værd! Og glæden ved at spise “rigtig” mad bagefter er større end nogensinde før!
  Jeg havde inden operationen hovedpine stortset hver dag, og migræne flere gange i ugen, siden operationen har jeg haft migræne 2 gange og nærmest igen hovedpiner! Så glæd dig! Det bliver så rart!☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Jeg kan slet heller ikke vente til at jeg må få noget ordenligt mad 😛 På få dage har jeg tabt mig 3 kg allerede 🙁 Er så sulten..
   Og ej hvor dejligt!! Håber også at min forsvinder 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Christensen

  Jeg syntes fandme det sejt gjordt, og AL respekt til dig!!!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej. Lover dig at det bliver meget godt når det hele er helet har selv været igennem en stor kæbeopration og så lige sådan ud som dig. Lignede et hamster 😂 Men er så glad for det i dag held og lykke ☺️☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Hahaha man er så smuk ikke :p Jeg er også allerede så glad igen – kun 1 uge efter! Tak for det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariette Aarup

  Hej Sandra. Du er super sej, og jeg er glad for at høre, at operationen gik som forventet. For lidt over 1 år siden, var jeg igennem samme proces. Min kæbe operation tog omkring de 8 timer, og jeg vågnede op smertefrit. Jeg kan svare på mange spørgsmål, hvis du sidder tilbage med nogle. Glæd dig til resultatet ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Tak skal du have <3 Jeg har egentlig heller ikke haft smerter som sådan, bare været meget øm og hævet 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh – hvor lang tid går der før man kan spise ordentlig igen?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så har jeg fået opereret mine kæber!