Todays wants

Før & efter billeder: 1 uge efter min kæbeoperation!

Idag har jeg seriøst lyst til at græde af glæde. Idag er det en uge siden at jeg fik min længe ventede dobbelte kæbeoperation på Odense universitetshospital. Min hævelse er begyndt at falde mere og mere, og samtidig så er jeg også stoppet helt på smertestillende (faktisk trappede jeg allerede mega meget ned da jeg blev udskrevet fra sygehuset, men tog alligevel et par panodil om dagen – nu tager jeg dog intet). Idag var jeg til min 1 uges kontrol på sygehuset, og alt var rigtig fint! Jeg må begynde at børste tænder med en babytandbørste (yes!! haha), og så fik jeg også fjernet to af de fire elastikker jeg havde på, så nu har jeg kun en i hver side, og det er virkelig rart. Derudover så fik jeg også fjernet mine sting (for at operere underkæben skal de ind fra kinden/kæben og derfor får jeg to ar udenpå – arrene fra overkæben er i tandkødet), og jeg forstår slet ikke hvordan at de har kunne lave sådan en kæmpe operation, ud fra så små fine huller/ar. Jeg er så dybt fascineret! Og jeg blev endnu mere fascineret da jeg så før og efter billede af mit kranie haha. Se her:
kranie-foer-og-efter
De to øverste billeder er fra halvandet år siden lige inden jeg begyndte hele det her bøjle/kæbeoperations forløb. Man kan tydeligt se at min underkæbe er længere fremme end min overkæbe, og at jeg derfor har underbid. Man kan også se at mine tænder jo nærmest slet ikke fylder noget inden i min mund fordi at de lå så meget ned. Mit bid det var så smalt hvis I kigger på før billedet af mit kranie forfra. Hvis man så kigger på de to nederste, så er jeg lige pludselig blevet ejer af et bid der er 100000 gange bedre end før. Mine tænder passer bedre sammen, og derudover så er mit bid også blevet meget bredere – som jo er normalt. Mit inden operationen var jo ikke normalt haha. Som I også kan se så er jeg også blevet ejer af et par plader og skruer der holder det hele fast lol. Jeg er så fascineret af den kæmpe forskel på de her billeder! Så vidt som jeg forstod det idag, så er min underkæbe blevet rykket lidt tilbage og vidst også drejet/tippet lidt, og min overkæbe er rykket frem og delt i 3 for at gøre den bredere. Hvor vildt er det ikke lige at man kan det her?! Jeg nærmest elsker min kirurg ligenu fordi at for mig så er det her jo life-changing!! Det eneste negative ligenu ud over at jeg stadig er hævet og øm og uden følelse forskellige steder i ansigtet, det er at min hud seriøst er blevet ligeså tør og ru som en kattetunge. Men det er vidst meget normalt ud fra hvad jeg kan forstå eftersom ens hud jo har været helt udspilet pga. hævelsen haha. Huden har jo givet sig en hel del, og derfor krakelerer den også hvis man kan sige det sådan. Men en tør hud kræver bare en god creme og så er det forhåbentlig snart fixet haha. Det er jo ingenting i forhold til at have et bid der er helt forkert og to kæber der er som øst og vest. Lol.

Som sagt er det jo 1 uge siden at jeg blev opereret idag, og derfor så får I også lige billeder af mit ansigt dag for dag, siden min operationsdag i onsdags:
7-dages-face
De øverste billeder er fra de 3 første dage på sygehuset. Lige efter operationen, dagen efter, og 2 dage efter. De nederste billeder er så fra da jeg kom hjem. Mit ansigt er begyndt at blive smallere, og jeg er begyndt at kunne lukke munden (yes!!) – det at jeg er begyndt at kunne styre min mund bedre betyder også at jeg ikke savler overalt haha. Når man har fået en kæbeoperation så er man lidt ligesom et lille barn med hensyn til ens mund, man kan ikke styre ens mundsavl og det kræver altså øvelse at få det til at fungere – men jeg har lært det nu, kun en uge efter operationen hehe. Jeg kan dog ikke tale ordenligt pga. den kæmpe plastikskinne jeg har i overmunden og de elastikker der ligesom begrænser hvor meget jeg kan åbne min mund. Derudover så har jeg også fået fjernet alt det blod i min næse – den har nemlig ikke blødt i et par dage nu så det er jo dejligt. Jeg er stadig lidt gul ned af kinderne/kæben og min brystkasse, men det forsvinder efter noget tid. Alt der værste er virkelig ovre nu – og selvom at jeg i de første 2-3 dage på sygehuset tænkte fuck mit liv hvad er det dog jeg har gjort, så er jeg nu så glad for at jeg har gjort det! Man skal bare igennem de værste dage, og så begynder alt bare at klare op.

En anden ting jeg også fik gjort idag, det var at jeg endelig havde normalt tøj på haha! Jeg kom ligesom ud og fik et smart outfit på istedet for at ligge herhjemme i mine sweatpants og silkenattrøjer lol.
desktop2
Mine jeans kan købes HER, min strik kan købes HER og mine sko er faktisk fra Bilka 😛


Anyway, nu vil jeg se at komme ned i min bil snart og køre ud til min mor for at få mig en omgang blendet aftensmad. Så lækkert at ens mad skal blendes, så sparer man besværet ved at tygge det. Lol. Just kidding. Igår tog jeg 30 minutter om at spise en halv tallerken blendet karbonade, kartoffel og sovs. Skal lige fortælle at det var en mini karbonade og en enkelt kartoffel og at jeg ikke engang fik spist alt på 30 minutter. Det er ikke helt nemt det her for som sagt er det begrænset hvor meget jeg kan åbne min mund, men altså – jeg har jo ikke andet at lave i disse dage så kan ligeså godt bruge tiden på at sidde og prøve at få mad ned… Jeg vejede mig hos min mor i forgårs og der havde jeg allerede tabt mig 3 kg på 5 dage og det er jo ikke så godt når man i forvejen er høj og slank. Men ja, jeg må se om jeg kan få en masse ned igen idag, jeg har nemlig kun fået Cocio og vand idag indtil videre. Hav en god aften <3

Instagram – SandraRGaasedal / Snapchat – Kassandragoldie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Todays wants