Maxi dresses for summer

Jeg har faktisk dumpet en eksamen

Godaften <3 Alt det her eksamenshalløj gør virkelig at jeg mister alt fokus på min blog. Faktisk mister jeg helt fokus på alt. Min næste eksamen er på fredag, og jeg er SÅ nervøs at jeg ærlig talt allerede nu føler at jeg skal kaste op osv. Hver gang jeg skal til eksamen – så får jeg det sådan. Jeg skal brække mig og jeg føler nærmest at jeg skal besvime. Jeg er et kæmpe nervevrag udenpå, men også indeni. Det er faktisk mærkeligt at det er kommet nu – for dengang jeg var yngre og gik i folkeskolen, dengang var det ikke så slemt så vidt jeg husker. Og dengang dumpede jeg endda en eksamen!! Jeg husker det så tydeligt. Det var min fysik/kemi eksamen. Censor var så led. Han sagde at jeg dumpede, og han ville simpelthen ikke kunne gå hjem og se sig selv i spejlet hvis han lod mig bestå. Ærligt hvad er det for noget at sige til et barn? Altså dengang var jeg jo kun et barn. Okay teenager. Men stadig. Selv hvis en censor havde sagt sådan til mig nu, i en alder af 23 år så ville jeg stadig tænke – hvad er det for noget at sige?! Som om det ikke er nedern nok at dumpe i forvejen….. Altså hallo.

Anyway, her på HF er jeg så nervøs for mine eksamener. Jeg har det virkelig dårligt. Jeg var ved frisør imorges og få farvet og klippet mit hår – og bare det at snakke om eksamen her på fredag – det gjorde at jeg virkelig fik det dårligt indeni. Jeg prøver at berolige mig selv med at jeg skal trække mit emne torsdag morgen og at jeg derfor har 24 timers forberedelse, men det går ikke særlig godt det med at gøre mig selv rolig. Jeg tror også at det er fordi at det er samfundsfag B, og ærlig talt så frygter jeg så meget at trække politik. Egentlig så frygter jeg lidt alle de emner jeg kan trække. Jeg har en masse noter osv. til hvert emne, men mit problem er bare det med at man skal lave en synopse. Jeg er så dårlig til sådan noget syntes jeg selv, og tanken om at jeg selv skal lave en synopse og finde problemformulering og selvvalgte bilag osv på 24 timer – det gør mig bare endnu mere nervøs.
dsc02456-001
Jeg prøver sådan lidt at sige til mig selv at jeg bare skal gå ind og være som jeg plejer at være til de eksamener jeg har været oppe i – glad og smilende og energisk – lige meget hvor nervøs jeg er!!! Men det er godt nok svært når jeg allerede nu føler mig helt fortabt. Forhåbentlig ændrer det sig på torsdag når jeg trækker mine bilag og rent faktisk ved hvilket emne jeg skal snakke om. Så kan det være at det hele det ligger lige til højrebenet og passer mig perfekt. Men det kan selvfølgelig også gå den anden way. Arhhhhhh… Jeg har det også bare nedern over at jeg indtil videre kun har fået 12 i de fire mundtlige eksamener som jeg har været oppe til so far – det skal jo gå den anden vej på et tidspunkt tænker jeg – og det bliver til den næste eksamen… Jeg ved det bare :/

Er der nogen af Jer der har haft/har samfundsfag B og vil fortælle om eksamen er et sandt mareridt, som jeg forestiller mig? Måske får jeg igen sådan en eksamen hvor censor siger at han ikke kan gå hjem og se sig selv i spejlet hvis han lader mig bestå…. Ughhhh 🙁

16 kommentarer

 • Liv

  Jeg havde også Samfundsfag B på HF, men jeg havde selv valgt det, fordi jeg elsketr politik. Jeg synes faktisk ikke at eksamen var slem. Dansk, engelsk og historie, som også var 24 timers prøver, var meget værre. Jeg fik 12 og kom op i noget med det senmoderne demokrati. Jeg vil gerne hjælpe dig, hvis du har brug for det 😊 Tro på dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Jeg har også selv valgt det jo – og syntes også det er spændende, men bare kompliceret 😛
   Ej seriøst?? Jeg syntes engelsk var nem og hurtigt overstået! Dansk har jeg først som den sidste og det er kun 1 times forberedelse, og min historie hører under KS som jeg først skal op til den 14 så kan ikke sammenligne med de to eksamener. Men rart hvis den var nemmere end engelsk!
   Ej flot, tillykke!!! <3 Og tak – det skal jeg huske!! 🙂 Og ja jeg vil prøve hehe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej! Jeg har netop i sidste uge været til mundligt samfundfags eksamen (B), hvor jeg fik 12 🙌🏼 – jeg synes det er en god måde at være til eksamen på fordi man altid har sin synopsis man kan støtte sig til, hvis du bare husker på de taksonomiske nivueaer, så jeg helt sikker på det nok skal gå! – se positivt på du tidligere har fået 12 i dine mundligt eksamen, det må jo betyde du præstere godt mundtligt! Spørger du mig ingen grund til at frygte, jeg synes det er en afslappet møde at være til eksamen på og rart man har dialog, men stadig kan støtte sig til synopsis! Held og lykke, jeg sikker på du klare dig godt!❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Ej wow – flot!!! Ja men jeg er bare så dårligt til det med en synopse 🙁 Syntes virkelig jeg er ringe… Også selvom vi har øvet det i skolen… Men ja nu må jeg se hvordan det går på fredag <3 Og tak for tips <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Til min eksamen blev der slet ikke lagt vægt på synopsisen, de kiggede ikke rigtig i den faktisk – det er det mundtlige du bliver bedømt på!❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Tror de lagde vægt på begge dele faktisk – men jeg fik 10 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg er også ved at tage samfundsfag B og skal også trække torsdag og så op på fredag 😉

  Vi har et par gange lavet synopser i timerne, hvilket har været en kæmpe hjælp for mig 😉 nu er samfundsfag et af mine godt fag, så jeg glæder mig faktisk en smule.
  Men jeg tænker at hvis du har gode noter, som du selv forstår, og dermed kan anvende, så er du langt!

  Stort held og lykke til dig med din eksamen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Ej samme dag!! Det har vi også lavet – men jeg er stadig helt tabt hehe.
   Ah lucky you hvis det er et af dine stærke fag, så skal det nok gå godt jo! <3
   Tak og iligemåde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg skal selv op i samfundsfag her d 13 juni og jeg er lidt nervøs men føler mig dog rimelig klar til eksamen. Var os først virkelig nervøs over om jeg trækker politik men nu er det mere Økonomi jeg frygter – det syntes jeg er hamrende svært.
  Min er dog en mundtlig eksamen så ingen synopse.
  Har fået overstået min engelsk eksamen. Og har så tre eksamener tilbage. Frygter mest dansk lige nu men os fordi det er en opgave vi får 24 timer til at lave og så skal forsvare den 2 uger senere.
  Er sikker på du nok skal klare din eksamen godt 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Jeg frygter alle emner nu haha!! Jamen det her er også en mundtlig eksamen? Vi skal bare lave en synopse selv dertil 🙂 Jeg frygter også dansk, men jeg har kun 1 times forberedelse der :s

   Tak og iligemåde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna H

  Hej søde Sandra! Jeg husker dig tilbage fra paradise hotel. Jeg faldt over din blog her og dette indlæg. Jeg blev student sidste sommer fra HF og der havde jeg samfundsfag B. Jeg endte med at få 7 og dette er jeg glad for. Det var et svært emne jeg kom op i. Emnet var “partier, ideologier og demokrati” og det var helt sikkert det jeg mindst ville trække. I en 24-timers eksamen har jeg lagt mærke til at de spørger rigtig meget ind til bilagene. Derudover spørger de bare meget ind til det du selv siger og har styr på. Så jeg forstår dig udmærket, men det hele falder til jorden efterfølgende. U can do this girl! Glæder mig til at læse om hvad du trækker.
  Kh Nanna ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Hej søde selv <3
   Ej flot – tillykke!! Jeg syntes alle emnerne er svære hehe!
   Åh tak for dine tips – det vil jeg helt klart tage med mig <3
   Knus <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Skal også til eksamen i samfundsfag B på fredag.. Er virkelig nervøs fordi jeg slet ikke har forberedt mig fordi min mor har været indlagt på hospitalet, så nu sidder jeg bare og forbereder mig på livet løs! Men heldigvis er det også en 24 timers eksamen så forhåbentlig går det nogenlunde.. Har heldigvis haft KS så synopsisdelen er ikke så slem syntes jeg eftersom jeg har lavet ligeomkring 20.000 af dem, er bare mere nervøs fordi jeg ikke føler jeg har styr på nogen af emnerne 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Ej åh nej :/ Håber at det er gået dig godt og din mor har det godt <3 Min er endelig overstået nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Feldt Tobiassen

  Da jeg gik på HF, havde jeg også valgt samfund B og synes ikke selve eksamen var slem. Jeg var selvfølgelig nervøs, men eksamen gik hurtigt, fordi du havde din synopsis at forholde dig til. Så jeg er sikker på at du nok skal klare eksamen rigtig fint. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kassandra Gold

   Jeg er lige blevet færdig med eksamen – og jeg fik 10 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maxi dresses for summer